top of page

Kom in actie om sterker uit de crisis te komen

Je weet niet meer wat je kunt doen om jullie relatie te verbeteren

Er is een ander in het spel en je niet weet hoe daarmee om te gaan

Je wil graag samen verder maar je partner wil dat niet

Je merkt dat je elke keer vastloopt op hetzelfde thema in jullie relatie

Je zit zelf slecht in je vel en reageert dat af op de ander

Je bent zo boos op de (ex) partner dat je er last van hebt

lees dan verder!

Herken je het volgende?

Individuele counseling

Image by Harli  Marten

Bij een relatiecrisis is het een logische stap om daarvoor samen hulp te zoeken. Je hebt immers samen wat op te lossen. Maar soms gaat dat gewoon (nog) niet. Omdat de crisis zo groot is, dat er helemaal geen gesprek mogelijk is. Of omdat er een ander in het spel is en er daardoor onvoldoende ruimte is om te praten over hoe hoe nu verder. Het kan zelfs zo zijn dat je doorhebt dat er voor jou zelf thema's zijn die een goede relatie in de weg staan. Er kunnen zoveel redenen zijn waarom een traject samen (nog) een brug te ver is. Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Want elke relatie begin bij jezelf. Om daar eerst tijd en aandacht aan te geven is sowieso een hele goede stap. Ongeacht wat dit voor jullie samen oplevert. Daarom beginnen wij de begeleiding van stellen ook bij voorkeur met mensen die hun eigen thema's eerst willen bekijken.

Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf.
Deepak Chopra (Indiaas-Amerikaanse schrijver, 1946-) 

In onze eigen relatie hebben we gemerkt wat er gebeurt als je naar de ander blijft wijzen en niet in staat bent om te zien wat je zelf te doen hebt. Midden in onze crisis stonden we recht tegenover elkaar. Allebei met onze eigen pijn, allebei overtuigd van ons eigen gelijk. Pas toen we in gingen zien dat het zinvoller is die tijd en energie in jezelf te steken, waren we in staat dingen anders te zien en te veranderen. We hebben er heel wat therapie en opleidingen voor nodig gehad. In ons geval heeft dat ervoor gezorgd dat we elkaar weer hebben gevonden. Ook als dat uiteindelijk niet lukt, is het nog steeds goed voor je eigen ontwikkeling individuele counseling te overwegen. Zodat je, ongeacht de uitkomt van je relatiecrisis, de mogelijkheid voor jezelf als uitgangspunt neemt om te kunnen groeien.

IMG_20220710_162414.jpg

Wat individuele counseling je oplevert:

Je hebt inzicht in je eigen patronen en valkuilen

Je hebt nieuwe mogelijkheden om met de crisis om te gaan

Je kunt onafhankelijk van je partner voor je eigen groei zorgen

Je legt een goede basis om samen met je partner het contact te herstellen

Je kunt beter omgaan met de crisis waarin jullie zitten

Je accepteert de situatie zoals die is en kan vanuit daar verder

Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Het was een mooie balans tussen het stellen van vragen die verhelderd waren, een spiegel voorhouden en de vorderingen benoemen. Ik heb mezelf beter leren kennen.
Peter

Ons aanbod voor individuele counseling

Individuele counseling wordt gegeven in onze werkruimte in Hilversum. Afspraken zijn met Arnoud of met Annemarie, afhankelijk van je eigen wens. Afspraken zijn zowel overdag als in de avond te maken en kosten € 125,- per uur (excl. BTW). Bij een gratis online kennismaking luisteren we graag naar je om samen te bespreken wat we voor je kunnen doen.

Vragen en antwoorden..

Twijfels en bezwaren
Ik zit al bij een psycholoog.

Heel goed dat je al hulp hebt gezocht! Als dit werkt voor jou dan moet je daar vooral mee doorgaan. Veel van wat je bij een psycholoog bespreekt komt bij ons ook aan bod. Onze aanpak is meer holistisch en gaat dus verder dan de psyche. Wij geloven erin dat je in je lijf moet komen en moet voelen om werkelijk iets te kunnen veranderen. De juiste oefeningen, opstellingen en lichaamswerk dragen hieraan bij. Los daarvan hebben wij zelf alles doorleefd en zijn we in staat geweest de crisis op te lossen, waardoor we onze eigen ervaring in kunnen brengen.

 

Mijn partner wil niet, dus het heeft toch geen zin.

Ook bij een traject samen zal de nadruk in eerste instantie liggen op jouw bijdrage aan de crisis. Niet voor niets is zelfreflectie de eerste stap in onze relatiecirkel. Het is juist heel krachtig om zelf vast aan de slag te gaan, ook als de ander (nog) niet wil. Je helpt jezelf op weg en wie weet inspireer je de ander om ook zijn/haar aandeel te willen gaan zien. Maar ook als dat niet zo is, help je jezelf verder.

 

Ik voel me zo ellendig dat ik helemaal niets kan.

Dat begrijpen we heel goed. Als je midden in de crisis zit ben je tot bijna niets in staat. De nadruk ligt in deze fase op hele praktische zaken als eten, slapen, wonen, zorg voor kinderen, je werk, financiën en meer van dit soort zaken. Ook hierbij kunnen we helpen om orde in de chaos te scheppen en te zorgen dat je overeind blijft. Zodra je eraan toe bent gaan we dan door met het herstel en de groei die je kunt doormaken.

 

Waarom zou ik zelf een traject aangaan, we zitten samen in een crisis?

Wanneer je samen in de ellende zit dan komt er absoluut een moment dat je samen aan de slag moet. Het is niet voor niets mis gegaan. Relaties lopen alleen niet vast als beide partners zelf dolgelukkig zijn. De kans is dus groot dat er bij jou zelf ook onvrede zit. Om daarmee aan de slag te gaan is ook helpend voor je relatie

bottom of page