top of page

Herstel het contact voor een nieuwe start

Jij en je partner zijn uit elkaar gegroeid

Jullie maken constant ruzie en begrijpen elkaar niet meer

Een van de twee is vreemdgegaan

Het overheersende gevoel is dat het ‘op’ is

Je zoekt steeds meer afleiding buiten de deur

Je eigelijk niet meer weet wat je ooit leuk vond aan de ander

lees dan verder!

Herken je het volgende?

Relatie-mediation

Handen Reiken

Wanneer er een ander in het spel is en je samen bent vastgelopen is dat meestal het einde van een lang traject. Er was een tijd dat jullie dol op elkaar waren, maar ergens is dat mis gegaan. Het resultaat is dat jullie elkaar verloren hebben. Om naar een oplossing toe te werken is het allereerst nodig om elkaar weer te vinden. Dat doe je door het contact met elkaar te herstellen. Want zonder contact kan er sowieso niets helen. Wij spreken bewust van relatie-mediation en richten ons daarin op het herstellen van contact. Als tijdens het proces duidelijk wordt dat er de wil en intentie is om weer bij en tot elkaar te komen, dan gaat het de kant op van therapie. Mocht blijken dat jullie geen toekomst als stel hebben, dan krijgen de gesprekken meer een vorm van mediation waarin je toewerkt naar duidelijke afspraken. Maar altijd in contact met elkaar.

It’s always impossible until it’s done.
Nelson Mandela (Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsstrijder en politicus 1918-2013)

Wij kiezen voor deze werkwijze vanuit de overtuiging dat in contact veel meer mogelijk is met minder energie dan in een sfeer van boosheid en ruzie. Of je als stel nu samen verder gaat of niet. Wanneer je als stel uit elkaar wil dan levert het weer in contact zijn op dat je praktische zaken bij een mediator makkelijker samen kunt bespreken. Dat scheelt tijd en geld. Als er kinderen bij betrokken zijn is een van de voordelen dat zij zien dat hun ouders met elkaar in gesprek blijven en liefdevol uit elkaar kunnen gaan. Het neemt hun pijn niet weg, maar dit is ontzettend helpend in hun proces om te accepteren dat hun ouders niet meer bij elkaar zijn. In het beste geval blijkt dat er nog steeds een vlammetje brandt en dat er genoeg is om samen voor te gaan. Dan is het herstel van het verbroken contact een eerste aanzet om de pijn en het verdriet dat er is werkelijk te helen en samen verder te kunnen.

IMG_5731_edited_edited_edited_edited_edited.jpg
Model_arnoud.png

Wij werken in de relatie-mediation met de relatiecirkel. Dit model hebben we ontworpen naar aanleiding van onze ervaring, inzichten en studies. Het herstelen van contact is de derde stap in de relatiecirkel, in onze relatie-mediation richten we ons dan ook in eerste instantie op de eerste 3 fases in het proces van herstel. Het resultaat van onze relatie-mediation zal voor een groot deel van jezelf afhangen. We bespreken in de begeleiding elke stap uitvoerig, waarbij we zowel tijd nemen om naar jullie te luisteren, uit te leggen hoe de betreffende stap jullie kan helpen en jullie te begeleiden bij de oefeningen. 

Wat relatie-mediation je oplevert:

Het opruimen van oud zeer en frustraties

Inzicht in je eigen functioneren

Een opening voor nieuw contact

Het voorkomen van ruzie en strijd

Een werkbare situatie voor de kinderen

Meerdere praktische modellen om mee te oefenen

Meer weten wat dit voor jullie kan betekenen? 

Ik kan kort zijn over jullie relatietherapie: betrokken, zonder oordeel en gericht op groei en herstel. Heel fijn om echt gezien en gehoord te zijn en bij elk obstakel steeds rustig te kijken hoe we daar anders mee om kunnen gaan.
Ingrid en Sven

Ons relatie therapie aanbod

Relatietherapie wordt gegeven in onze werkruimte in Hilversum. Afspraken zijn met ons samen, we bieden zowel individuele gesprekken als gesprekken met zijn vieren. Afwisselend zullen we luisteren, uitleggen, bespreken, duiden, oefenen, bewegen en naar binnen gaan. Afspraken zijn zowel overdag als in de avond te maken. Bij een gratis online kennismaking luisteren we graag om samen te bespreken wat we voor jullie kunnen doen.

1. Solva Nova basis

Twee blokken van 2,5 uur op locatie
Twee gratis Zoom gesprekken van een uur

€ 795,- 
2. Solva Nova uitgebreid

Vier blokken van 2,5 uur op lokatie
Vier gratis Zoom gesprekken van een uur

€ 1595,-
3. Solva Nova compleet

Zes blokken van 2,5 uur op lokatie
Zes gratis Zoom gesprekken van een uur

€ 2395,-

Vervolggesprekken zijn € 160,- per uur, desgewenst werken we ook alle afspraken op deze manier. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Vragen en antwoorden..

Twijfels en bezwaren
We willen ons niet vastleggen met een pakket.

Dat is geen probleem, daarom werken we ook met losse consults. Onze ervaring leert dat het voor beide partners motiverend werkt om commitment te geven in de vorm van een langer lopend traject. Om contact te herstelen is namelijk in de meeste gevallen zeker geen quick fix. Het vraagt echt doorzettingsvermogen en veel oefenen. Inzichten moeten indalen en ervaringen moeten net als voedsel worden verteerd. Met onze pakketten spelen we hierop in en bieden we een kostenvoordeel.

Mijn partner en ik zitten er niet hetzelfde in.

Dat is vervelend, maar niet onoverkomelijk. In de relatie-mediation werken we om te beginnen op het herstel van contact, ongeacht de uitkomst van dat proces. Bovendien geldt in alle gevallen dat het heel zinvol is om open te staan voor jouw bijdrage aan de ontstane situatie, dus het is alleen al goed om daarmee aan de slag te gaan. Los van wat dit betekent voor jullie samen.

We weten niet zeker of we dit wel op kunnen lossen.

Heel begrijpelijk. Wij weten ook niet zeker of er een oplossing is waarmee jullie als stel verder kunnen. Wel dat er een oplossing is om samen in gesprek te komen en te blijven en vanuit daar verder te gaan. Bovendien leert de praktijk dat in contact met elkaar vaak meer kan dan gedacht. Met een open en compassievolle houding heeft iedereen de mogelijkheid een nieuwe weg in te slaan en tot een hernieuwd contact te komen met de ander.

We hebben al zoveel geprobeerd, we weten niet of dit zin heeft.

Relatie-mediation heeft altijd zin. Als het goed is om ervoor te zorgen dat je de crisis achter je kunt laten en jullie samen verder kunnen. Maar ook als dat niet geval is, dan is het goed om het contact samen te herstellen. Het scheelt tijd, geld en een heleboel negatieve energie als jullie in goed overleg en met begrip voor elkaar afspraken kunnen maken.

Image by Jeremy Bishop
bottom of page