top of page
DSC_9909 kopie copy_edited.jpg

Over Solva Nova

Solva Nova bestaat uit Arnoud van Leeuwen en Annemarie Vis. Wij richten ons op stellen die elkaar door ontrouw zijn verloren en de intentie hebben het contact samen te herstellen, ongeacht de uitkomst van het proces. Samen hebben we ons tot doel gesteld zoveel mogelijk mensen te inspireren om zichzelf en elkaar weer te vinden bij een crisis.

Bij een relatiecrisis zijn de dagelijkse irritaties en gebrek aan contact vaak zichtbaar en voelbaar. Maar wat zit daar nou werkelijk achter? Om een crisis echt op te lossen doe je er goed aan stil te staan bij de onderliggende oorzaken van het probleem. Door uiteenlopende oorzaken is het soms allemaal zo ingewikkeld geworden dat totaal onduidelijk is geworden hoe het precies zit. Wij helpen je om deurtjes te openen die gesloten waren of die misschien niet eens leken te bestaan. Zowel voor jezelf als voor je relatie. Solva Nova betekent in het Latijn ‘nieuwe oplossing’. Wanneer je kunt luisteren en in staat bent je te verdiepen in jezelf en de ander, kan er soms zoveel meer dan voor mogelijk wordt gehouden. 

Het begint met zonder oordeel en met begrip voor beide kanten goed te kijken en te luisteren

Wij hebben zelf gemerkt dat veel begeleiders hun eigen issues nog helemaal niet hebben aangepakt. En deze dus meenemen als extra bagage bij het bespreken van jouw probleem. Wij denken dat dit beter kan. Beter moet zelfs. Door onze kennis, ervaringen, inzichten en het proces dat we doorlopen hebben is het ons gelukt al veel achter ons te laten. Zijn we daarmee  ‘klaar’ en perfect? Verre van dat. We weten wel wat onze eigen valkuilen zijn en herkennen die. Zodat ze een succesvol proces bij jou of jullie niet in de weg staan.

Wij studeerden beiden geschiedenis in Rotterdam, waar we in 1999 ook trouwden. We hebben twee heerlijk (eigen)wijze jong volwassen zoons en zijn naast ons werk vaak te vinden in de natuur met onze camper. Daarnaast is Arnoud een enthousiast fietser en verdiept Annemarie zich graag in de werking van geneeskrachtige kruiden.

Arnoud

Ar Boot.jpg

Na mijn studie had ik verschillende commerciële banen in de media waarin ik ook management ervaring heb opgedaan in diverse rollen bij o.a. de Stichting Ether Reclame (Ster) en Microsoft. Daarna begon ik voor mezelf, het begin van een mooie reis als ondernemer op het gebied van internetreclame en advertentietechnologie. In meer dan 10 jaar bouwden we bedrijven, sloten we financieringsrondes, reisde ik naar onze kantoren in Europa en overleefden we crisissituaties.

Vervolgens ging ik mij richten op het begeleiden van mensen omdat ik erachter was gekomen andere dingen belangrijker te vinden. Mijn opleidingen deed ik o.a. bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en Phoenix Opleidingen, waar ik de driejarige Post-HBO opleiding in Professionele Communicatie met goed gevolg heb afgerond. Hierin worden Transactionele Analyse (TA), Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken met elkaar verbonden, Daarnaast heb ik o.a. de certificaten Beroepscoach Practitioner en NLP Practitioner.

Ik krijg energie van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en de positieve flow die daaruit ontstaat.

Als aandachtig luisteraar en goed analist zie ik de kwetsbaarheid in de ander. Ik krijg er energie van om dingen boven tafel die krijgen die verborgen lijken. Dit helpt om dingen in beweging te zetten en relaties te herstellen. Ik wordt blij van de natuur. Zowel actief op de fiets, op schaatsen of op ski’s, maar ook gewoon om te genieten van een prachtig uitzicht of een grote roofvogel.

IMG_20210726_201226.jpg

Annemarie

Na mijn studie bleef ik hangen bij de radio. Gewoon omdat ik radio maken het mooiste vond wat er was, naast theater maken, iets wat ik ook al jaren deed. Deze twee zaken combineerde ik vervolgens in het geven van presentatie/podium trainingen, zowel aan jong radiotalent, als aan ondernemers die hun pitch wilden optimaliseren. Ik ben helemaal in mijn element op een podium en geniet er nog meer van als ik zie dat mensen op een gegeven moment hun stralende zelf durven zijn, en hun verhaal kunnen delen op hun eigen manier. Geen trucjes, maar echt spreken wie je bent. Ik ben daarnaast al jaren werkzaam als loopbaancoach voor media professionals. 

Om nog meer te doen met de wijsheid van het lijf stortte ik me vervolgens op een driejarige opleiding tot energetisch therapeut. Ik kwam erachter dat bewustzijnsgroei en genezing hand in hand gaan. Het lichaam geeft vaak al veel langer aan dat er wat moet gebeuren dan het hoofd in de gaten heeft. Hoe mooi is het dan als je kan leren luisteren naar je innerlijke stem en je lichaam. Om zo issues uit het heden en verleden te kunnen duiden en oplossen. 

IMG_20221125_130600.jpg

Ik word gelukkig van het zien groeien van mensen waar ik mee werk. Dit ontstaat vanuit jouw eigen wens en intentie.

Al deze inzichten en ervaringen maken mij tot een empathisch mens dat steeds vanuit oprechte interesse en met een open blik met mensen aan de slag gaat. Ik word gelukkig om te zien als mensen steeds meer zichzelf durven zijn en daarin floreren. Dat betekent dat ik volledig aanwezig en beschikbaar ben voor jou/jullie. Persoonlijke groei ontstaan mede door de veilige ruimte die de begeleider biedt. Mijn kwaliteiten zijn mijn invoelend vermogen, mijn verwondering en echtheid. Voor mij is de natuur mijn grootste inspiratiebron. Niets heeft zoveel wijsheid, kracht en schoonheid in zich als de natuur, en hoe inspirerend en helpend is het te weten dat wij daar onderdeel van zijn.  

Lees meer over ons

Lees interviews welke wij gegeven hebben en andere interessante artikelen over ons.

bottom of page