top of page

Als je samen verder wilt 

We weten zeker dat we hieruit gaan komen

We willen aan onze relatie werken en tijd nemen voor elkaar

Het is goed om weg te zijn samen in een andere omgeving

Om de paar weken een gesprek werkt niet voor ons

Een afwisselend programma vinden we fijn

We zoeken een intensieve start voor ons herstel

lees dan verder!

Herken je het volgende?

Relatieweekend

Image by Ilse

Wanneer je relatie compleet is vastgelopen zit je met duizenden vragen, twijfels, verwijten en beschuldigingen. Als je wel weet dat je het samen op wil lossen dan is het fijn om op een intensieve manier aan het herstel te kunnen werken. Zonder afleiding, alleen met elkaar even helemaal weg om dingen uit te praten en een begin te maken om weer in contact te komen. In een fijne omgeving en met begeleiders die als geen ander weten hoe dat voelt en waar je mee te maken krijgt. Zelf zijn we er beter uitgekomen en dat gunnen we iedereen. In het afwisselende programma is ruimte om te delen, te vragen, te luisteren en te oefenen. Oude pijn kan geheeld worden en nieuwe inzichten krijgen ruimte. Omdat er meer is dan de wijsheid van het brein maken meditatie en lichaamswerk ook onderdeel uit van het relatie weekend. We werken aan de hand van de stappen in de relatiecirkel en pakken aan wat zich bij jullie aandient en wat gezien wil worden.

Alles wat je aandacht geeft, groeit
Aristoteles (Griekse wijsgeer 384 vC - 322 vC)

Toen wij zelf, op het dieptepunt van onze crisis, voelden dat we nogal wat uit te zoeken hadden samen, zochten we naar een goede manier om in gesprek te komen. We hadden wel gesprekken met een therapeut maar misten een bepaalde intensiteit die ons herstel echt een boost zou geven. Met de kennis die we nu hebben denken dat een relatieweekend ons geholpen zou hebben. De vraag hiernaar krijgen we ook regelmatig terug van lezers van ons boek. Met onze ervaring als coach/counselor en met onze relatiecirkel uit het boek als leidraad bieden we nu zelf dergelijke weekenden aan. De tijd en aandacht die ons relatieweekend biedt, is een hele goede manier om de crisis als begin te zien van een nieuwe weg samen.

IMG_20210912_203745_edited.jpg

Wat een relatieweekend je oplevert:

In korte tijd komen veel belangrijke thema’s aan bod

Jullie nemen de tijd en de moeite voor jezelf en elkaar

Veel ruimte voor vragen en advies

Een goede basis om samen mee verder te gaan

Intensieve, verdrietige, mooie en verrijkende momenten wisselen elkaar af

Een versnelling van het herstel proces

Ons relatieweekend aanbod

Het relatie weekend start op zaterdag om 10.00 uur en eindigt zondag om 16.00 uur. Het programma is een afwisseling van gezamenlijke gesprekken, het delen van ervaringen en het bespreken van belangrijke thema’s. We gebruiken de wijsheid van ons lichaam door middel van oefeningen en activeren onze zintuigen. Ook aandacht voor onze kwaliteiten en emoties komen ruimschoots aan bod. Bij droog weer werken we graag buiten. Lunches op beide dagen zijn inbegrepen, diner en overnachting regelen jullie zelf. Het weekend vind plaats op een inspirerende buiten locatie ergens in Nederland en wordt begeleid door Annemarie en Arnoud. 

De kosten voor een relatie weekend voor 2 personen bedragen € 1745,- (excl. BTW).

Vragen en antwoorden..

Twijfels en bezwaren
Ik vind het moeilijk om over onze problemen te praten.

Dat is soms ook heel lastig. Tegelijk geeft het ook troost om te merken dat je niet alleen staat in je crisis en is het leerzaam om je te laten begeleiden door twee ervaren therapeuten/coaches die zelf exact begrijpen en kunnen invoelen waar jullie doorheen gaan. Door de persoonlijke aandacht en de tijd die we nemen, valt het delen in een absoluut veilige bedding. Daarnaast hoef je soms helemaal niet te praten, maar spreekt je lijf of ontvang je mooie inzichten in een meditatie of opstelling.

Het gaat zo beroerd met ons dat ik eraan twijfel of dit een goed plan is.

Ook dit begrijpen we heel goed. Als het niet goed gaat samen kan een weekend weg samen best een opgave zijn. De mix van een andere omgeving, opdrachten, oefeningen en gewoon even samen zijn bieden ook een goede basis om de weg omhoog weer te vinden. Of in ieder geval om weer op adem te komen na vaak een intensieve tijd.

Wat is het verschil tussen een weekend en therapie?

Bij relatie-mediation gaan we in eerste instantie op zoek hoe het contact tussen partners hersteld kan worden. De uitkomst daarvan ligt open. In het weekend werken we met stellen die al zeker weten dat ze verder willen met elkaar, maar door de crisis waarin ze terecht zijn gekomen wel nog een traject hebben af te leggen samen.

Een heel weekend over problemen praten lijkt me
wat lang.

Dat is ook zo, we doen daarom meer dan over ellende praten. Problemen moet benoemd worden en dit kost ook energie. In een relatie weekend praten we daarom niet alleen wat er allemaal mis is. We kijken ook naar wat er wel is, diepen bepaalde thema’s uit, gaan naar buiten en eten met z’n vieren. En we mogen ook de schoonheid van de ander weer ervaren en soms gewoon weer eens lachen om elkaar.

bottom of page